Hoe kies ik mijn Diamond-koelkast of -vriezer?

Ontdek hoe je de perfecte keuze maakt voor je Diamond koel- of vrieskast. Dankzij onze 5 essentiële criteria kunt u de bewaring van uw producten optimaliseren en tegelijkertijd energie besparen.
hoe kies je een diamanten koel- of vrieskast

Diamond is een referentie op het gebied van koeloplossingen en biedt een assortiment apparatuur dat is afgestemd op de behoeften en verwachtingen van verschillende professionele sectoren, zoals catering, patisserie, ijs, pizzeria’s en afhaalrestaurants. Bij het kiezen van een Diamond koel- of vrieskast moet je rekening houden met een aantal criteria om de beste keuze te maken.

In dit artikel presenteren we 5 essentiële criteria die je kunnen helpen bij je keuze.

Belangrijke punten om te onthouden:

 • Houd rekening met de bedrijfstemperatuur: positief koud of negatief koud.
 • Kies het type koude dat wordt gegenereerd: statische koude of geventileerde koude.
 • Selecteer de juiste capaciteit voor uw opslagbehoeften.
 • Houd rekening met de klimaatklasse op basis van de temperatuur van je keuken.
 • Kies voor een efficiënte energieklasse om het energieverbruik te verminderen.

Bedrijfstemperatuur

Voordat je je Diamond-koelkast of -vriezer kiest, is het essentieel om te bepalen welke bedrijfstemperatuur je nodig hebt. Kies je voor positieve kou om je verse producten te bewaren of voor negatieve kou om je voedsel in te vriezen? Maak de juiste keuze voor jouw specifieke behoeften.

Positieve kou

Positieve kou is ideaal voor het conserveren van voedsel door microbiële groei te vertragen. Hij handhaaft een ingestelde temperatuur tussen 2°C en 8°C, ideaal om verse producten in optimale omstandigheden te bewaren.

Negatieve kou

Negatieve kou wordt gebruikt om bevroren en diepgevroren voedsel in te vriezen en op te slaan. De temperatuur is lager dan -2°C en kan zelfs tot -30°C gaan voor langdurige opslag.

Type gegenereerde koeling

Het type koude dat door uw koelcel wordt gegenereerd, is een bepalende factor voor de kwaliteit van de conservering van uw producten. Statische koeling zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling, terwijl geventileerde koeling zorgt voor een betere luchtcirculatie en een langere houdbaarheid. Kies degene die het beste aan je eisen voldoet.

Statische kou

Bij statische koelingcirculeert de lucht vrij door de koelkast. Het bewaart voedsel zonder het uit te drogen, maar de temperatuur kan minder gelijkmatig zijn dan in geventileerde modellen.

Geventileerde koeling

Geventileerde koeling, dankzij een ventilator, zorgt voor een betere verdeling van de kou in de kast. Dit optimaliseert de conservering van voedsel, waardoor het drie keer langer bewaard kan worden. Ideaal voor intensief gebruik in professionele keukens.

Capaciteit kast

De capaciteit van de koelkast is een belangrijke overweging voor cateringprofessionals. Kies de juiste capaciteit voor uw opslagbehoeften, rekening houdend met de hoeveelheid producten die u dagelijks verwerkt en het type rooster dat u gebruikt.

Capaciteit aanpassen aan uw behoeften

Diamond-koelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, van 400 L tot 2500 L. Kies de capaciteit op basis van de hoeveelheid producten die je wilt opslaan en het gebruikte type rooster (Euronorm 600/400, 600/800 of Gastronorm GN1/1 of GN2/1).

Klimaatklasse

De klimaatklasse van je Diamond-koelapparaat bepaalt de prestaties in relatie tot de omgevingstemperatuur. Voor optimale prestaties kies je de klimaatklasse die overeenkomt met de temperatuur van je keuken of de ruimte waar de kast komt te staan.

Selecteer de juiste klimaatklasse

De klimaatklasse komt overeen met de temperatuuromstandigheden waarvoor het koelapparaat is ontworpen. Maak je keuze op basis van de temperatuur van de kamer of keuken waar je koel- of vrieskast komt te staan.

 • Klasse 1: 16°C – 80% luchtvochtigheid
 • Klasse 2: 22°C – 85% luchtvochtigheid
 • Klasse 3: 25°C – 60% luchtvochtigheid
 • Klasse 4: 30°C – 55% luchtvochtigheid
 • Klasse 5: 40°C – 40% luchtvochtigheid
 • Klasse 6: 27°C – 70% luchtvochtigheid

Energieklasse

Energieklasse is een belangrijke factor bij het besparen van energie en het verlagen van je kosten. Maak de verstandige keuze voor een efficiënte energieklasse voor besparingen op lange termijn en bescherming van het milieu.

Kies voor een efficiënte energieklasse

De keuze van de energieklasse is cruciaal om het energieverbruik van je Diamond-koelapparaat te verminderen. Hoewel de efficiëntere klimaatklassen een grotere initiële investering vereisen, bieden ze besparingen op lange termijn.

Conclusie

Om de Diamond koelkast of vriezer te kiezen die perfect is voor jouw behoeften, moet je rekening houden met de bedrijfstemperatuur, het type koude dat wordt gegenereerd, de capaciteit, de klimaatklasse en de energieklasse. Deze criteria helpen u de houdbaarheid van uw producten te maximaliseren en het energieverbruik te optimaliseren. Vind al onze Diamond koelkasten op onze website.

FAQ

1. Welke soorten bedrijven hebben baat bij Diamond koelvitrines?

Diamond-koelkasten zijn geschikt voor een verscheidenheid aan cateringbedrijven, van patisserieën en ijswinkels tot pizzeria’s en afhaalrestaurants.

2. Wat is het verschil tussen statische koeling en geventileerde koeling?

Statische koeling laat de lucht vrij circuleren, terwijl geventileerde koeling een ventilator gebruikt om de kou gelijkmatiger door de kast te verspreiden.

3. Wat is de aanbevolen capaciteit voor een professionele keuken?

De ideale capaciteit hangt af van de hoeveelheid producten die moet worden opgeslagen en het type rooster dat wordt gebruikt.

4. Hoe weet je welke klimaatklasse je moet kiezen?

Kies de klimaatklasse op basis van de temperatuur van de kamer of keuken waar de kast komt te staan.

5. Zijn Diamond-koelmachines energiezuinig?

Ja, Diamond biedt koelmachines met efficiënte energieklassen om het energieverbruik te verlagen.

Deel dit artikel :

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp